Συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων «Hummer» και πυροσβεστικών αυτοκινήτων κατασκευής της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ. Οι εργαζόμενοι θα παρατάξουν τα οχήματα στις δύο πλευρές της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών και θα μοιράζουν στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό για την έλλειψη ρευστότητας που έχει φέρει σε δεινή κατάσταση την άλλοτε κραταιά αμυντική βιομηχανία, χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία.

Ads

Οι εργαζόμενοι, δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΛΒΟ. Στις αρχές Φεβρουαρίου έδωσαν δεκαπενθήμερη πίστωση χρόνου για την επίλυση του ζητήματος της ρευστότητας και η διοίκηση είχε δεσμευτεί για ομαλοποίηση της κατάστασης σε σύντομο διάστημα. Ωστόσο η προθεσμία παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα.

Λύση θα μπορούσε να αποτελέσει το άνοιγμα νέας γραμμής πίστωσης από τράπεζες για τη χορήγηση δανείου 15 εκατ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης και επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για έκδοση εγγυητικών επιστολών, με εγγύηση του δημοσίου. Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Γεώργιο Μαυρομάτη, οι τέσσερις συνολικά τράπεζες που έδειξαν ενδιαφέρον έθεσαν τόσους πολλούς όρους και τελικά δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη.