Τη συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Με εξαίρεση τα φαρμακεία του Πειραιά, όπου η κινητοποίηση έχει ανασταλεί, τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση.
 

Ads

Η απόφαση των φαρμακοποιών της Αττικής ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης από τη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), με ψήφους 872 υπέρ και 566 κατά.
 
Οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου ζητούν την εξόφληση των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο και καταβολή χρημάτων που οφείλονται από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.
 
Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά έχουν αποφασίσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, με αποτέλεσμα ασφαλισμένοι από την Αθήνα να συρρέουν σε φαρμακεία του Πειραιά για φάρμακα, αλλά και να παρατηρούνται ελλείψεις σε σκευάσματα.
 
Γιατροί
 
Αντιθέτως, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σταμάτησαν την κινητοποίησή τους. Με απόφαση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ), παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους από την Τετάρτη, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού τους κατέβαλε 6,5 εκατομμύρια ευρώ για ιατρικές επισκέψεις του περασμένου Ιουνίου.
 
Σύμφωνα με την Ένωση, εκκρεμεί η καταβολή 260 εκατομμυρίων ευρώ για επισκέψεις και ιατρικές πράξεις του 2012 και 1,1 δισ. ευρώ από τα έτη 2010 και 2011.