Kινητοποιήσεις σήμερα στον Κορυδαλλό με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών.

Ads

Οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού ήταν κλειστοί από νωρίς το πρωί. Η αστυνομία είχε λάβει μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη. Πραγματοποιούνταν εξονυχιστικοί έλεγχοι ενώ στα δυο άκρα της οδού Σολωμού, βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Δυο συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη 

Η μία κινητοποίησαν ήταν της ΚΕΕΡΦΑ με συνθήματα όπως, «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής». 

Ads

Στην κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ συμμετείχε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας. 

image

image

image

image

Και χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν στη μια πλευρά της οδού Σολωμού και απέναντι από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Σημειώνεται ότι τρεις μάρτυρες κατηγορίες δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες έξω από τις φυλακές. Ο ένας από τους τρεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

image

image

Δεύτερο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από το Κρατικό Νίκαιας και κατευθύνθηκε προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Nαυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Κορυδαλλού εργαζόμενοι και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β’ Πειραιά με σύνθημα «Όχι στη δίκη της ΧΑ στον Κορυδαλλό» με σκοπό να φτάσουν στις φυλακές.