Και η Σάμος αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες στα νησιά. Από νωρίς σήμερα το πρωί, με κάλεσμα του Δήμου Ανατολικής Σάμου αποκλείστηκε η είσοδος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του νέου ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ». Στο σημείο βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι για να διαμαρτυρηθούν για την επίταξη. Από το πρωί χτυπούσαν και οι καμπάνες στο νησί καλώντας στους κατοίκους να παρευρεθούν στην διαμαρτυρία. 

Ads

Όπως ανέφεραν στο samostoday.gr, οι υπεύθυνοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου, θα σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες στο ΚΥΤ μέχρι νεωτέρας, ενώ στην είσοδο του ΚΥΤ,  έχουν στηθεί δύο σπιτάκια, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα υπάρχουν άτομα που θα επιβλέπουν και θα απαγορεύουν την είσοδο των εργαζομένων στο ΚΥΤ. Επίσης ένα μεγάλο όχημα βοθροφόρο του Δήμου, έχει αποκλείσει την είσοδο για τυχόν διέλευση οχημάτων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόβαση των ΜΑΤ σεΧίο και Λέσβο αναστέλλεται η λειτουργία των Υπηρεσιών στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας. 

Ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει εδώ και τώρα η βίαιη κρατική καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων των νησιωτών.

Ads

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ότι οι Σαμιώτες: 

1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.