Συγκέντρωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin επί της οδού Σταδίου, με αποτέλεσμα τρεις υπάλληλοι να χάσουν τη ζωή τους, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια μέλη αριστερών οργανώσεων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναρχικών ομάδων.

Ads

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρο Λυκούδη και τους βουλευτές του κόμματος, Νίκο Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανό, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης από την Μarfin και άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη των τριών θυμάτων. «Αφήσαμε λίγα λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών της Μarfin και εκφράσαμε την εχθρότητά μας απέναντι στη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται», δήλωσε ο Σπ. Λυκούδης.

Μπροστά από το κατάστημα της τράπεζας Marfin, στη Σταδίου συγκεντρώθηκαν, επίσης, περίπου 150 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κρατώντας λάβαρα, ελληνικές σημαίες, και πυρσούς. Φώναξαν συνθήματα κατά της Αριστεράς και μετακινήθηκαν προς την Ομόνοια, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροσυμπλοκές.