Να κατέβουν στους δρόμους αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας το πρωί της Δευτέρας. Θα αποκλείσουν την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας.

Ads

 
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα,  θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και Ενωτικών Ομοσπονδιών Συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να παραμείνουν σε αυτήν την μορφή πάλης μέχρι να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ads

Από την πλευρά των αγροτών της Λάρισας κ Ρίζος προέτρεψε τους αγρότες, ακόμη και αυτούς που δεν συμμετέχουν, να ενισχύσουν τους αγρότες που ήδη βρίσκονται στις πλατείες των χωριών και Δευτέρα να βρίσκονται όλοι στον Κόμβο της Νίκαιας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11:00 περίπου, το πρωί του Σαββάτου, τρακτέρ παρατάχθηκαν στο  ύψος της Κουλούρας, επί της Εθνικής Οδόυ,  σε μία συμβολική κινητοποίηση, που αποφασίστηκε από την «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών».  Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από παρακαμπτήριους δρόμους, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ η κινητοποίηση έληξε λίγο μετά τις 12.

Οι αγρότες της Περιφεριακής Ενότητας Δράμας, που επίσης βγήκαν στου δρόμους το πρωί του Σαββάτου, Δράμας παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας – Καβάλας. Την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνέλευση στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει την Κυριακή το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, το οποίο θα συγκληθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας.