Να τηρηθεί η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στον χώρο του σχολείου, είναι πλέον ο στόχος του υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, με οριστική αποβολή από το σχολείο τους θα τιμωρούνται όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο, με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ads

Αυτή είναι και η αυστηρότερη ποινή που προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας. Έχουν δημιουργηθεί πολλά περιστατικά στα σχολεία με πρωταγωνιστές μαθητές, ενώ πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει ουκ ολίγες φορές προκαλέσει σύγχυση στους εκπαιδευτικούς, για τον τρόπο που καλούνται να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις, ιδίως στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Εκεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται, είναι εντονότερο, ενώ κατά καιρούς εμφανίζονται και αντιδράσεις από τους ίδιους τους γονείς στην επιβολή του μέτρου.

Σχολικός εκφοβισμός με τα κινητά

Ωστόσο η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων, να σημειωθεί ότι ορίζεται με εγκυκλίους. Όπως προκύπτει στην πράξη όμως ελάχιστα τηρείται πραγματικά. Πάντως, γεγονός είναι ότι το κινητό τηλέφωνο μέσα στην τάξη αποτελεί στοιχείο αποσυντονισμού των μαθητών.

Ads

Ως προς τη χρήση του εντός του σχολικού περιβάλλοντος, έχει καταλήξει πολλές φορές να είναι μέσο εκφοβισμού και bullying, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες που γίνονται στα σχολεία.