Τα πλήρη πρακτικά της συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου η υπεύθυνη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ads

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με την επικουρία της ΔΗΜΑΡ, μπορεί να απέτρεψε την κοινοβουλευτική διερεύνηση, ουδείς όμως δικαιούται να εμποδίζει την εισαγγελική – δικαστική διερεύνηση σκανδάλων ολκής, που έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό, χωρίς κανένα όφελος, με υποβρύχια να σαπίζουν, να γέρνουν ή να μην έχουν καν κατασκευασθεί, με εταιρίες – φαντάσματα να καρπώνονται τις μετοχές των ναυπηγείων και με τους υπευθύνους να σφυρίζουν αδιάφορα, εξακολουθώντας να καταβάλλουν χρήματα σε εταιρίες- διαφθορείς».

«Το πάρτι εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων από τη μία, σε ευθεία αντιπαραβολή με το κλείσιμο των Ναυπηγείων, το δράμα των απλήρωτων επί μήνες εργαζομένων, η παραγωγή και συντήρηση μιας επικίνδυνης και επισφαλούς κατάστασης στα ανασφάλιστα πια ναυπηγεία, αλλά και η τραγωδία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός, που πληρώνει, μεταξύ άλλων, ως ‘δημόσιο χρέος’ αυτές τις σκανδαλώδεις συμβάσεις, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να γυρνάει την πλάτη, να κοιτάει από την άλλη πλευρά ή να κλείνει το μάτι σε πρόσωπα και συμφέροντα που, αν μη τι άλλο, πρέπει και να ελεγχθούν και να λογοδοτήσουν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενοχλημένη η Χαριλάου Τρικούπη

Ενοχλημένη η Χαριλάου Τρικούπη με την κίνηση Κωνσταντοπούλου. Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ευχαριστούμε την κ. Κωνσταντοπούλου που μετά το κοινοβουλευτικό φιάσκο του κ. Τσίπρα στη συζήτηση της περασμένης Τετάρτης στη Βουλή παίρνει τώρα μόνη της την πρωτοβουλία να ζητήσει από την Εισαγγελία τη διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με διάφορα συμφέροντα που βρήκαν πολιτική έκφραση μέσω των όσων είπε και έκρινε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των Ναυπηγείων».

Ads

«Χαιρετίζουμε την επάνοδο της κ. Κωνσταντοπούλου στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα μετά την αποχή της από την ψηφοφορία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διαβάστε επίσης:
«Όχι» στην εξεταστική για τα υποβρύχια από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
ΔΑΚΕ Σκαραμαγκά: Bουλευτές & υπουργοί της ΝΔ αυτοεξευτελίστηκαν