Tην απόφαση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που έρχεται – εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων – την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής γνωστοποίησε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά. Πάντως η απόφαση ως φαίνεται δεν θα είναι αναίμακτη. 

Ads

«Με την καθοριστική παρέμβασή μας, αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που απαγόρευε, ουσιαστικά, τις διαδηλώσεις. Ήθελε ανοιχτό το κέντρο αλλά οδοφράγματα στις πορείες. Άλλο ρύθμιση και κανόνες και άλλο κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτα», υποστήριξε σχετικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Από τις θεσμικές εγγυήσεις, κερδισμένοι είναι οι πολίτες. Γιατί επιπλέον, η μετωπική σύγκρουση που στήθηκε και στο θέμα αυτό θα οδηγούσε σε νέες βίαιες συγκρούσεις στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας. Ψηφίζουμε επί της αρχής το νέο πια νομοσχέδιο και παλεύουμε για περαιτέρω βελτίωση. Δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό», κατέληξε. 

Σταμάτης Μαλέλης: Κρίμα

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην γραμματέα Επικοινωνίας της Χαριλάου Τρικούπη και εκλεγμένου μέλους της ΚΠΕ του κόμματος, Σταμάτη Μαλέλη που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και τη λύπη του για την απόφαση. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαλέλης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Το ΚΙΝΑΛ συμφωνεί με το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις!!! Μόνο πίκρα για αυτούς τους λίγους που δεν διαισθάνονται τις ιστορικές τους ευθύνες! Κρίμα».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Σταμάτης Μαλέλης είχε εκφράσει και πάλι την κάθετη διαφοροποίηση του στη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στο νομοσχέδιο, το οποίο είχε χαρακτηρίσει «κατάπτυστο». «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το ΚΙΝΑΛ, του οποίου είμαι μέλος της ΚΠΕ, συζητά… βελτιώσεις», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.