Την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Κουσουρή προκάλεσε η κυκλοφορία αφίσας από το ΚΙΝΑΛ με φωτογραφία του ίδιου ενόψει της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουσουρής, το 1998 έπεσε θύμα ναζιστικής βίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος επισημαίνοντας τις ευθύνες του τότε ΠΑΣΟΚ για τη συγκάλυψη της επίθεσης εναντίον του, όσο και για την άνοδο του φασισμού στη χώρα, ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ να κατεβάσει την αφίσα, πράγμα που τελικά συνέβη.

image

Ads

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουσουρής με ανάρτησή του στα social media, ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ να κατεβάσει την αφίσα, όπως και έγινε λίγες ώρες αργότερα, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι ουδέποτε ρωτήθηκε για τη χρήση του προσώπου του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ για τις ευθύνες του κόμματος αναφορικά με την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα αλλά και εκείνες τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη συγκάλυψη της επίθεσης εναντίον του το 1998, από το μέλος της Χρυσής Αυγής Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρος» όπως ήταν το προσωνύμιο του στον χώρο της άκρας δεξιάς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Κουσουρή είχε ως εξής:

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους έφερα πάντοτε βαρέως την ετικέτα του θύματος της φασιστικής βίας ήταν γιατί, μεταξύ άλλων, αποτελεί στοιχείο μιας δημόσιας εικόνας που μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, ανεξάρτητα από τη δική μου βούληση, εμπειρία και αντίληψη.

Παραμονές της απόφασης για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, μου έλαχε να δω μια φωτογραφία και το όνομά μου ακόμα και σε αφίσα του ΚΙΝΑΛ που καλεί στην αυριανή συγκέντρωση της Τετάρτης -κάτι για το οποίο ούτε ρωτήθηκα, ούτε συναίνεσα. Επειδή, για λόγους που εξήγησαν ήδη στα σόσιαλ μήντια πολλοί φίλοι και σύντροφοι, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος χώρος φέρει ευθύνες τόσο γενικότερα για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα όσο και ειδικότερα για τη συγκάλυψη των ευθυνών για την επίθεση εναντίον μου το 1998, ζητώ από το ΚΙΝΑΛ να αποσύρει τη συγκεκριμένη αφίσα.

Για το 1998, αλλά κυρίως για τα πιο κρίσιμα και ουσιαστικά ερωτήματα σχετικά με τη μάχη ενάντια στο φασισμό σήμερα, δημοσιεύω εδώ ένα κείμενο που έγραψα ενόψει της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου».