Ανατροπές έκρυβε και για τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής το αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς «ηχηρά» ονόματα μένουν εκτός Βουλής. 

Ads

Ο Γιάννης Μανιάτης έχασε την έδρα στην Αργολίδα από έναν συνυποψήφιό του στο ΚΙΝΑΛ, τον νεοεκλεγέντα Ανδρέα Πουλά, γιατρό στο επάγγελμα και ιδιαίτερα δημοφιλή, στο νομό, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μανιάτης δεν εκλέγεται για πρώτη φορά από το 2004. 

Για πρώτη φορά, επίσης, μένει εκτός Βουλής ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει βουλευτή στο νομό Λακωνίας. Εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέας του κόμματος, καθώς έχασε την έδρα από την συνυποψήφια του στο ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας. 

Από τη νέα Βουλή θα απουσιάζει, επίσης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, στενή συνεργάτιδα και προσωπική φίλη της Φώφης Γεννηματά, καθώς το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει βουλευτή την Ανατολική Αττική, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, αφού το ΚΙΝΑΛ δεν εξέλεξε βουλευτή ούτε στα Δωδεκάνησα, ενώ εκτός Βουλής θα μείνει και ο Γιάννης Κουτσούκος στην Ηλεία, καθώς επικράτησε ο συνυποψήφιός του στο ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ads

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους του κόμματος, που βρίσκονταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε θέσει υποψηφιότητα στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Εύβοια – στην Εύβοια το ΚΙΝΑΛ δεν εκλέγει βουλευτή καθώς έχασε την έδρα από το ΚΚΕ – μένει να φανεί ποια έδρα θα κρατήσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, την Φώφη Γεννηματά ακολουθεί η Τόνια Αντωνίου ενώ στο Ηράκλειο ο Βασίλης Κεγκέρογλου, πρώην γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Το πιο πιθανόν, πάντως, είναι η Φώφη Γεννηματά να διαλέξει το Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας και να μπει ο Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή. 

Εκτός Βουλής μένουν, επίσης, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, που ήταν υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, ο Κώστας Μπαργιώτας, προερχόμενος από το Ποτάμι, όπου έχασε από την συνυποψήφιά του με το ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιάκουλη, ο Μιχάλης Τζελέπης στις Σέρρες, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης στη Α’ Θεσσαλονίκης, όπου επικράτησε όμως και επανέρχεται στη Βουλή ο επίσης πρώην υπουργός, Χάρης Καστανίδης.