Στις επάλξεις των κινητοποιήσεων οι αγρότες, διεκδικούν τις αποζημιώσεις που αφορούν τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις σοδειές τους. Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι δεν τις έχουν λάβει, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Στο πλαίσιο της επετείου από την αγροτική εξέγερση του Κιλελέρ, οι αγρότες κατέλαβαν από το βράδυ του Σαββάτου 30/3 τον χώρο του μνημείου και απέτρεψαν τους επισήμους από το να καταθέσουν στεφάνια.

Ads

Ο επίσημος εορτασμός ουσιαστικά αναβλήθηκε, μιας και μόνο ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος κατέθεσε στεφάνι, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα να δηλώνει στο larisanet.gr ότι «σέβομαι την απόφαση των αγροτών», ενώ δεν προσήλθε καν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Σταμενίτης.

Οι αγρότες προέβησαν σε αυτή την ενέργεια, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να περιφρουρήσουν, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας «τον πραγματικό χαρακτήρα της εκδήλωσης».

Κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αγροτικά αιτήματα

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις έως ότου ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Ads

Σε σχετική ανακοίνωσή της, για το μπλόκο στην επέτειο του Κιλελέρ, το βράδυ του Σαββάτου, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σημείωσε: «Τα πρώτα τρακτέρ έφτασαν απόψε στο Κιλελέρ στο χώρο της θυσίας των κολίγων. Χώρος ιερός για τους αγρότες που σηματοδοτεί το νόημα της εξέγερσης και του αγώνα 114 χρόνια τώρα.

Δεν είναι η ώρα αύριο να ακούσουμε πάλι λόγια συμπάθειας, ανέξοδες υποσχέσεις και χτύπημα στην πλάτη. Είναι ώρα αγώνα! Είναι ώρα να απαιτήσουμε λύσεις, αποζημιώσεις, και έργα εδώ και τώρα!!!

Είναι αγώνας για την επιβίωση μας, για να παραμείνει η Θεσσαλία εύφορος κάμπος, για να μείνουμε στα χωριά μας και να καλλιεργούμε.»