Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη, προειδοποιώντας για επίταξη.

Ads

«Έχω απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στη δύσκολη μάχη και να στηρίξουν το ΕΣΥ και τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης. Αν 200 ιατροί δεν ανταποκριθούν, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη του μέτρου της επίταξης».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική περνά στην επόμενη φάση.

Όπως υποστήριξε, ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί 550 κλίνες στο ΕΣΥ (εκ των οποίων οι 450 non covid) και 10 ΜΕΘ, στην Αττική, ενώ ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός (δυναμικότητας 418 κλινών) γίνεται αποκλειστικά για covid ασθενείς.

Ads

Τέλος ανέφερε ότι ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνει στης εφημερίες του ΕΣΥ.

Αναλυτικότερα:

450 κλίνες Non Covid:

  • Το Hellenic Health Care Group 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

100 κλίνες Covid:

  • Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Ο Όμιλος Βιοιατρική 40 κλίνες, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.