«Οι Έλληνες βιώνουμε τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν για να υφαρπάξουν τη ψήφο των Ελλήνων, έφεραν και ψήφισαν, σε 2 χρόνια 2 Μνημόνια»

Ads

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε το τέταρτο Μνημόνιο ως το χειρότερο όλων, καθώς όπως είπε, δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει τη χρηματοδότησή της. «Οι περικοπές συντάξεων 18% και η μείωση αφορολόγητου κάτω από τα 5.900 ευρώ, σημαίνουν από 1 μέχρι και 3 χαμένες συντάξεις για τους συνταξιούχους και 1 χαμένο μισθό για τους μισθωτούς» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο πως «έφεραν συνειδητά και χωρίς κανένα ενδοιασμό τα χειρότερα μέτρα για τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία».

Επίσης, τόνισε ότι «τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων».

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα χρειαστεί πλεόνασμα 5,5% πλεονάσματα. «Είναι ένας άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος, που αν τον έπιαναν θα διέλυαν πλήρως ό,τι απέμεινε από την ελληνική κοινωνία». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τα «ψευτο-αντίμετρα», όπως τα χαρακτήρισε, αφού θα ήταν σα να συμφωνεί στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ads

Αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα

Η διχόνοια συνεχίζεται, επιχειρείται νέο πολωτικό κλίμα και η συνεννόηση που κατά βάθος όλη η κοινωνία επιθυμεί, θυσιάζεται στον εγωϊσμό των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, επισημαίνει το ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση φέρνει το βαρύ τέταρτο μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντίμετρα για το 2019, ενώ δηλώνει χωρίς αιδώ ότι δεν θα αποδώσει το κοινωνικό μέρισμα που οφείλει στους πολίτες, δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Το Ποτάμι αναφέρει ότι οι κυβερνητικές επιλογές τους οδηγούν σε μόνιμο τέλμα, σημειώνοντας ότι όταν λέει ο κ. Τσίπρας «τα καλύτερα είναι μπροστά μας» προφανώς αναφέρεται στα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι όχι στους Έλληνες. Παράλληλα συνεχίζει τα γνωστά παραμύθια, ντυμένα με μεγάλα λόγια. «Χωρίς λύση για το χρέος δεν υφίστανται μέτρα» επανέλαβε. Η φράση έχει μηδενική αξία, όπως όλες οι βαρύγδουπες δηλώσεις του. Ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ότι «δεν θα αρκεστούμε στους αφορισμούς, είναι γνωστές σε όλους οι ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά θα συγκρουστούμε στη Βουλή υπερασπιζόμενοι την ανάπτυξη κόντρα στο κομματικό κράτος και την υπερφορολόγηση».

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση πέτυχε και κάνει σχέδια για τα επόμενα έξι χρόνια και η ΝΔ ζητά εκλογές. Η διχόνοια συνεχίζεται, το σχόλιο της Ένωσης Κεντρώων. Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων «επιχειρείται νέο πολιτικό κλίμα και η συνεννόηση που κατά βάθος όλη η κοινωνία επιθυμεί, θυσιάζεται στον εγωϊσμό των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη».