Την εκτίμηση ότι η χώρα δεν γίνεται Μπέργκαμο εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Βασίλης Κικίλιας, παραδεχόμενος πάντως πως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία «είναι δύσκολη».

Ads

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι εκφράσεις τύπου «Μπέργκαμο» προκαλούν τον πανικό και τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να διασπαρεί ο πανικός.

«Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. «Μόνο χθες στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 240 εισαγωγές, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός» είπε.

Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι το ΕΣΥ στηρίζεται, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει σχέδιο και έσπευσε να αναφέρει πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν».

Για το ζήτημα της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, σημείωσε ότι η απροθυμία να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για βοήθεια προκάλεσε την απόφαση αυτή και πρόσθεσε πως «κάναμε υπομονή, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από το μικροσυνδικαλιστικό συμφέρον».

Ads

Σε ό,τι αφορά περαιτέρω επιτάξεις ιατρικών υπηρεσιών και ιδιωτικών κλινικών ισχυρίστηκε πως «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «περιμένουμε πότε το τρίτο κύμα θα φθάσει να βρίσκεται συνεχόμενες ημέρες σε σταθερό σημείο, κάτι που θα οδηγήσει να δούμε και αποκλιμάκωση».