«Μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικας το επιθυμεί, θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «είναι σε εξέλιξη και οι τεχνικές συζητήσεις για πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι και εξετάζεται να γίνεται ο εμβολιασμός με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson».

Ads

«Σχεδόν 115.000 πολίτες ηλικίας 30-39 έχουν ήδη προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό όπως και 22.000 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών. Μάλιστα, πάνω από 10.000 της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση», συνέχισε ο υπουργός.  

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως, «άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε», ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας».

Τέλος, όσον αφορά στο μπόνους που συζητείται να δοθεί στους υγειονομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι, «ο πρωθυπουργός θα το ανακοινώσει στον χρόνο που πρέπει».