Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου το μεσημέρι του Σαββάτου ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης που δολοφονήθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Στην κηδεία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε επιφυλακή περιμετρικά του κοιμητηρίου για την αποφυγή επεισοδίων, τα οποία ωστόσο δεν έγιναν.

Ads

Η δολοφονία του 44χρονου την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την σύζυγό του σε μαιευτήριο για να γεννήσει, πυροδότησε βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ακροδεξιοί εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών ζητώντας να φύγουν από τη χώρα και να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται, ενώ τα πρόσωπά τους φέρεται να έχουν καταγραφεί σε δύο κάμερες ασφαλείας.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, με θέμα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να παρουσιάσει μέτρα για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Ads

Τις δικές του προτάσεις ετοιμάζει και ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, με τη μορφή συνεισφοράς του δήμου με συγκεκριμένα μέτρα στο συνολικό πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων από συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.