Νέα 10ημερη προθεσμία χορήγησαν οι εισαγγελικές αρχές στον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ads

Παρά την αρχική άρνηση για χορήγηση επιπλέον προθεσμίας οι εισαγγελικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν δεκτό το νέο αίτημα των συνηγόρων του πατέρα Αντώνιου.

Κατόπιν αυτού ακυρώνονται οι όποιες προθέσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου για κατάθεση αίτησης εξαιρέσεως σε βάρος της εισαγγελέως Ανηλίκων που θα οδηγούσε σε «πάγωμα» της έρευνας.

Ο πάτερ Αντώνιος καλείται ως ύποπτος, ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή. Ο ιερέας καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ως ύποπτοι για βαναυσότητες σε βάρος των ανηλίκων τροφίμων, έχουν επίσης κληθεί επτά πρώην εργαζόμενοι της Κιβωτού του Κόσμου. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την υπόθεση έχουν ληφθεί περισσότερες από 30 καταθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται υπάλληλοι της ΜΚΟ, γονείς και παιδιά που φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν.