Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (7/7) για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων ο 76χρονος που είχε την ευθύνη για το άλογο που ξεψύχησε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας. 

Ads

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο έπασχε από πνευμονικό εμφύσημα, κάτι που δεν επιτρέπει την χρήση του για έλξη άμαξας σε δύσκολες συνθήκες.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το άλογο κατέρρευσε ενώ βρίσκονταν έξω από το σινεμά Ορφέας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο δρόμος παρουσιάζει απότομη κλίση, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι το ζώο δυσκολευόταν να ανέβει την ανηφόρα και για αυτό το λόγο ο 76χρονος αμαξάς το μαστίγωνε.

Το περιβάλλον του 76χρονου υποστηρίζει ότι το ζώο είχε περάσει πρόσφατα ασθένεια και ήταν η πρώτη μέρα που επέστρεφε στην άμαξα.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία φιλοζωικών συλλόγων έξω από το παλιό φρούριο με το σύνθημα «όχι άλλα νεκρά ζώα στο βωμό του κέρδους».