Στην Κέρκυρα, γονείς φαίνεται πως αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σχολεία, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα τα παιδιά τους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί.

Ads

Επιπλέον, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή λόγω πλημμυρών στις οικίες τους, όπως μεταδίδει το kerkyrasimera.gr. Συγκεκριμένα , πολλοί εξ αυτών έχουν ανέβει σε ταράτσες οικιών και αναμένουν απεγκλωβισμό. Η Πυροσβεστική έχει ήδη απεγλωβίσει δώδεκα (12) άτομα, ενώ αναμένεται η συνδρομή των λιμενικών αρχών με πλωτά μέσα.

Σύμφωνα με την δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, καταφθάνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και βοήθεια από τα Γιάννενα, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο στο λιμάνι της Λευκίμμης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση με Super Puma με ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην περιοχή της Μεσογγής.

Εν τω μεταξύ, σε ποτάμια έχουν μετατραπεί από την έντονη βροχόπτωση πολλοί δρόμοι του επαρχιακού, αλλά και εθνικού δικτύου της Κέρκυρας που κατάφεραν να διακόψουν την οδική κυκλοφορία, ενώ καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου του νησιού. Ο όγκος του νερού και η χαμηλή ορατότητα, παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που έπεσε σε τάφρο στην περιοχή Τρία Γεφύρια, έξω από την πόλη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι επιβάτες του.