Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα της αντεισαγγελέα Αναστασίας Μασούρα προκάλεσε η υπόθεση με το άλογο που ξεψύχησε στο κέντρο της Κέρκυρας. Η κα Μασούρα επικοινώνησε ήδη με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας και ζήτησε την απόδοση ευθυνών για το βασανιστικό θάνατο του άτυχου ζώου.

Ads

Συνελήφθη 76χρονος για το άλογο που ξεψύχησε στο δρόμο

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (7/7) για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων ο 76χρονος που είχε την ευθύνη για το άλογο .

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ads

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο έπασχε από πνευμονικό εμφύσημα, κάτι που δεν επιτρέπει την χρήση του για έλξη άμαξας σε δύσκολες συνθήκες.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το άλογο κατέρρευσε ενώ βρίσκονταν έξω από το σινεμά Ορφέας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο δρόμος παρουσιάζει απότομη κλίση, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι το ζώο δυσκολευόταν να ανέβει την ανηφόρα και για αυτό το λόγο ο 76χρονος αμαξάς το μαστίγωνε.

Το περιβάλλον του 76χρονου υποστηρίζει ότι το ζώο είχε περάσει πρόσφατα ασθένεια και ήταν η πρώτη μέρα που επέστρεφε στην άμαξα.