Εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως δήλωσε νωρίτερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Πρόσθεσε δε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.Μέχρι στιγμής ανάφερε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Ads

Την ίδια στιγμή, στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ριζικές αλλαγές οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον ANT1, ανέφερε πως υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση σε εξέλιξη για το θέμα αυτό. «Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Δανία, προχωρούν πιο γρήγορα, ενώ άλλες είναι επιφυλακτικές. Εμείς ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Αλλά το ζήτημα των σχολείων συνδέεται και με κάποια άλλα θέματα. Συνδέεται με τη σύνθεση των νοικοκυριών, δηλαδή με το αν έχουν ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα, που ζουν στο ίδιο σπίτι μαζί με παιδιά και ποιας ηλικίας είναι τα παιδιά. Για αυτό έχουμε κάνει αρκετή προεργασία και με την ΕΛΣΤΑΤ και με τα συναρμόδια Υπουργεία», δήλωσε. 

Πρόσθεσε δε ότι τα παιδιά δεν έχουν μέχρι στιγμής δείξει παγκοσμίως βαριά συμπτώματα όταν περνάνε τον κορονοϊό. «Αυτό είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει. Το βασικό είναι ότι για να πάει το παιδί στο σχολείο, προϋποθέτει ότι μετά το μεσημέρι δεν θα το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά.  Ο μπαμπάς ή η μαμά, όμως, που θα το πάει στο σχολείο θα πρέπει να πάει και στη δουλειά του και δεν θα μπορέσει να γυρίσει να το πάρει. Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα που εμπλέκονται» κατέληξε.

Ads