Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα (4/2) στο MEGA, δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για κλείσιμο των σχολείων.

Ads

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων και δεν υπάρχει καμία σχετική είσηγηση από την Επιτροπή. Παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Κεραμέως, ενώ, η ίδια απεύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid.

Παράλληλα, σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών.Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6; Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει».