«Υπήρξαν αστοχίες και ετοιμάστηκαν νέες προδιαγραφές για να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή των μασκών». Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο φιάσκο με τη διανομή μασκών σε λάθος διαστάσεις σε μαθητές. Επανέλαβε δε, ότι κανένα παιδί χωρίς μάσκα δεν θα παρακολουθεί το μάθημα.

Ads

Αναφορικά με το θέμα των κρουσμάτων στα σχολεία, είπε ότι θα υπάρξουν, «αλλά το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να συνεχίσουν την ζωή τους με μεγάλη ασφάλεια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», η κυρία Κεραμέως δήλωσε αναρμόδια –καθώς το θέμα χειρίστηκε το υπουργείο Υγείας και το διεκπεραίωσε η ΚΕΔΕ– και ανέφερε ότι δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, ενώ σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μη μείνουν σχολεία χωρίς μάσκες.  

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, δρομολογείται η χορήγηση μασκών μιας χρήσης στους μαθητές που έλαβαν μάσκες μεγάλων διαστάσεων. Οπως είπε, όλοι οι αρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε προσπάθεια. Η κυρία Κεραμέως επέμεινε πάντως ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε τόσο στο θέμα των ακατάλληλων μασκών και ζήτησε να δούμε τη «μεγάλη εικόνα», η οποία, όπως είπε, είναι ότι η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας εφάρμοσε υποδειγματικά τα μέτρα.