Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών, μετά την καταγγελία για εντοπισμό νεκρού εμβρύου σε κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας υπάλληλος σε εταιρεία αποφράξεων, κατά την διάρκεια εργασιών στο σύστημα αποχέτευσης ενός κτιρίου στην οδό Σόλωνος, όπου όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», εντόπισε ένα νεκρό έμβρυο. Ο υπάλληλος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ενημέρωσε σχετικά τους υπεύθυνους της ΜΚΟ, οι οποίοι του είπαν ότι θα φροντίσουν σχετικά και θα τοποθετήσουν την σορό σε ένα κουτί.

Περίπου στις 18:30 το απόγευμα ο υπάλληλος της εταιρείας αποφράξεων πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα του τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων, είχε και φωτογραφίες που επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σημείο και πραγματοποιούν έρευνες.

Ads

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή αύριο το πρωί να κληθούν για κατάθεση όλες οι γυναίκες που ονόματα των οποίων βρίσκονταν στην κατάσταση των επισκεπτών, ωστόσο, από την πλευρά της δομής ανέφεραν πως δεν είδαν κάποιο περιστατικό εγκύου σήμερα και που να χρειάστηκε να επισκεφτεί τουαλέτα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο κτήριο.