Η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό πριν από τρία χρόνια, η εργαζόμενη στην Κομισιόν νομικός Ελένη Χρονοπούλου, στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι πλέον κεντρικό πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ads

Θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, εκτός απροόπτου, εφόσον η ίδια το επιθυμεί. Η παρουσία της σε ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στη νέα Φιλαδέλφεια την προηγούμενη εβδομάδα ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι έχει πρόθεση εμπλοκής στην ενεργό πολιτική.

Συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη εξηγούν ότι είχε αποφασιστεί να περιληφθεί το όνομά της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας πριν να γίνει γνωστή με αυτόν τον δραματικό τρόπο η υπόθεση Γεωργούλη και αυτό θα συμβεί εφόσον η ίδια το επιθυμεί.

Η Ελ. Χρονοπούλου, στη μία και μοναδική δημόσια τοποθέτησή της, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, είχε πει ότι δεν θέλει αυτή η υπόθεση να καθορίσει την προσωπικότητα και τη δημόσια παρουσία της.

Ads

Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσει τελικά να είναι υποψηφιότητα και τότε εκ των πραγμάτων θα εκτεθεί στα ΜΜΕ, δεν πρόκειται να μιλά για το συγκεκριμένο ζήτημα παρά μόνο στο ελάχιστο δυνατό.

Οπως λένε πρόσωπα που τη γνωρίζουν, πρόκειται για μια γυναίκα πολιτικοποιημένη, με ευρωπαϊκή κουλτούρα και ενδιαφέροντα λόγο που βρίσκεται κοντά στον Ν. Ανδρουλάκη εδώ και πολλά χρόνια, έχει την εμπιστοσύνη του και την αμέριστη εκτίμησή του.

Λένε επίσης ότι είναι ανθεκτική και δυνατή και αισιοδοξούν ότι θα τολμήσει το μεγάλο βήμα προς τη δημόσια ζωή παρόλο που έχει μια εξαιρετική δουλειά στις Βρυξέλλες και παρά τον θόρυβο που έχει γίνει γύρω από το όνομά της το τελευταίο διάστημα, κάποιες φορές με απαράδεκτο τρόπο.