Τέλος στις εμπρηστικές δηλώσεις επιχειρούν να βάλουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορούν να γίνονται δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό.

Ads

Συγκεκριμένα, δύο τροπολογίες επί της πολιτικής απόφασης κατέθεσαν Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οι τροπολογίες-προσθήκες αναφέρουν:

1. Ταυτόχρονα, δε μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

Ads

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

– Γεροβασίλη Όλγα

– Ζαχαριάδης Κώστας

– Θεοχαρόπουλος Θανάσης

– Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

– Ραγκούσης Γιάννης

– Φλαμπουράρης Αλέκος

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής (12/11) και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.