Διέβη τα κοινοβουλευτικά δεοντολογικά όρια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα αδειών οδήγησης.

Ads

Έξω φρενών με αφορμή τις υπουργοποιήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ  που θήτευσαν στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου ο Β. Κεγκέρογλου θυμήθηκε ότι κάποτε ο Α. Τσίπρας είχε πει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ξεπέρασε και τον Πινοσέτ.

Έτσι απευθυνόμενος στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη δεν δίστασε να πει: «Αυτό το βραβείο που πήρε ο Τσίπρας. φαντάζεστε να το είχε πάρει ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου; Τι θα έλεγε ο Τσίπρας για Παπανδρέου; Ρε τι Πινοσέτ που τον έχετε πει τον Παπανδρέου. Και δεν του είπες ρε Χρήστο (σ.σ Σπίρτζη) να πει: “Έκανα μ…κία που τον είπα Πινοσέτ”. Ή το πιστεύετε; Κι αν το πιστεύετε ακόμα, πως έχεις τον υφυπουργό του Πινοσέτ; Σπίρτζη έχεις ευθύνη γιατί δίνεις άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση», είπε.

«Κανείς δεν θέλει να εισφέρει στη διάλυση των κομμάτων. Αυτός που το κάνει είναι αυτός που συνεχίζει ένα χορό με την ΝΔ και την ακροδεξιά. Η πρόσκληση για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ανοικτή. Ελάτε στο διάλογο να δούμε πια είναι τα σημεία σύγκλισής μας» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Χρ. Σπίρτζης.