Εικόνες αποκάλυψης επικρατούν στο νησί της Κεφαλονιάς. Γνωστές περιοχές του νησιού, όπως η Άσσος, το Φισκάρδο και η Αγία Ευφημία είναι αγνώριστες, ενώ τέσσερις μέρες μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν.

Ads

Από νωρίς το πρωί, δυνάμεις του στρατού με γκρέιντερ και εκσκαφείς συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Στην Άσσο, τόνοι φερτών υλικών παρέσυραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σκεπάστηκαν από πέτρες, ενώ για τέταρτη ημέρα οι κάτοικοι ξύπνησαν χωρίς ρεύμα και νερό.

Το βράδυ κάποιοι κάτοικοι του χωριού μαγειρεύουν για τους συντοπίτες τους και τους λιγοστούς τουρίστες που απέμειναν στην περιοχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Ads

Βυθισμένη στις λάσπες και η Αγία Ευφημία. Επί τρεις ημέρες οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα ενώ από χθες ξεκίνησε η διαδικασία υδροδότησης. Η κατάσταση δραματική.

Δρόμοι γεμάτοι λάσπη, αυτοκίνητα κατεστραμμένα και σκάφη σπασμένα και βυθισμένα.

Τις πληγές του μετρά και το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. Τα λασπόνερα σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σήμερα, πυροσβέστες και ομάδες εθελοντών προσπαθούν με μάνικες και φτυάρια να καθαρίσουν τη λάσπη από τα σπίτια, τα μαγαζιά και τους δρόμους του οικισμού.

Συνολικά, βυθίστηκαν 43 σκάφη διαφόρων τύπων ενώ σε εννέα ακόμη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.