Κατά της πολιτικής του κοινωνικού κράτους τάχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, δηλώνοντας ότι τα επιδόματα που λαμβάνουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της θυμίζουν… Λατινική Αμερική.

Ads

Η Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε φιλοξενούμενη στον ΑΝΤ1 μαζί με Θεανώ Φωτίου και κατηγόρησε την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Πολιτικής ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποίησε τους Έλληνες» κι εκτίμησε ότι η μεσαία τάξη «εκδικήθηκε» την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές. Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα επιδόματα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αφού εξέφρασε την άποψη ότι «επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της λατιινικής Αμερικής», αγνοώντας το παράδειγμα χωρών όπως η Σουδία και η Γερμανία, δήλωσε ότι η ΝΔ θα φέρει ανάπτυξη.

Όταν η Θεανώ Φωτίου την ρώτησε ευθέως αν η ΝΔ προτίθεται να κόψει τα επιδόματα, και συγκεκριμένα είπε: «Τα 1,1 δις ευρώ για το επίδομα παιδιού θα τα κόψετε; Τα 780 εκ. δίνουμε στους ανάπηρους θα τα κόψετε;», δεν έλαβε κάποια σαφή απάντηση.

Ads

Η κ. Κεφαλογιάννη επέμεινε μόνο ότι έρχεται η ανάπτυξη…

«Η ανάπτυξη θα έρθει με μαγικό τρόπο. Από τον Θεό…», της απάντησε τότε η Θεανώ Φωτίου. «Άρα μάλλον θα τα κόψετε τα επιδόματα», παρατήρησε, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να μην απαντάει ούτε αυτή τη φορά.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ

«Κάθε μέρα που περνάει, το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο. Σήμερα, η βουλευτής Α’ Αθήνας, κ. Ο. Κεφαλογιάννη, σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο νεοφιλελεύθερου κυνισμού, δήλωσε ότι “επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής”. Αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού κράτους, για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων. Ό,τι δηλαδή απαιτούσε το ΔΝΤ, και αποκρούστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, έρχεται τώρα το κόμμα του κ. Μητσοτάκη να το εξαγγείλει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: 

«Ποια ακριβώς κοινωνικά επιδόματα θέλει να καταργήσει; Το επίδομα παιδιού; το επίδομα στέγασης; Τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας; Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης; Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων; Τα σχολικά γεύματα; Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό.»