Ερώτημα κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με τη σωτηρία των ιστορικών χειμερινών κινηματογράφων της Αθήνας, Άστορ, Ιντεάλ και Αελλώ.

Ads

Η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook αναφέρει ότι κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού αναφορικά με «το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας, τάση η οποία επιταχύνθηκε μετά την πανδημία».

Η ίδια επισημαίνοντας ότι «οι ιστορικοί κινηματογράφοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης» και ότι η «διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και του κτιριακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών».

Τέλος, καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν εάν πρόκειται να λάβουν μέτρα για την προστασία των κινηματογράφων του κέντρου της Αθήνας και εάν θα κάνουν κάτι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του  Άστορ, του Ιντεάλ και του Αελλώ.

Ads

Αναλυτικά η ανάρτηση της Όλ. Κεφαλογιάννη:

«Κατέθεσα σήμερα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού για το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας, τάση η οποία επιταχύνθηκε μετά την πανδημία.

Οι ιστορικοί κινηματογράφοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης και μέρος της νεότερης ιστορίας της. Παράλληλα, μπορούν να συμβάλουν ως πόροι στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και του κτιριακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών».