Σε διαδικασία απέλασης βρίσκονται σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) τέσσερις εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, που τον περασμένο Απρίλη είχαν πυροβοληθεί από τους επιστάτες τους.  

Ads

 
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ πρόκειται για τους Σουδάν Ρόε (Α.Τ. Καρδίτσας), Αγκούρ Μία (ΑΤ Παγκρατίου), Πόλας Μπεφάρι και Μίτου Μπούϊα (ΑΤ Σκάλας Λακωνίας). Και οι τέσσερις όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «συνελήφθησαν σε ελέγχους της Αστυνομίας όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν χαρτιά».
 
«Τα θύματα της πρωτοφανούς ρατσιστικής εργοδοτικής δολοφονικής επίθεσης χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη, όσοι κυριολεκτικά βρέθηκαν τραυματισμένοι από σκάγια μετά την επίθεση. Η δεύτερη, όσοι ήταν παρόντες αλλά τυχεροί για να μην φάνε τα σκάγια. Η πρώτη κατηγορία των τριανταπέντε εργατών πήρε βεβαίωση αίτησης άδειας παραμονής για λόγου δημοσίου συμφέροντος και η δεύτερη των εκατό δεκαεννέα τίποτα απολύτως», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ και ζητά την άμεση τοποθέτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.