Για ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του τρόπου λειτουργίας του συμβουλίου φυλακών που χορηγεί άδειες στους κρατουμένους, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολου, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική, όπως υποχρεούνταν στο πλαίσιο της 9ημερης άδειας που του είχε δοθεί. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως για την υπόθεση «θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».

Ads

 
«Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη και από εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθεί το πώς έγινε αυτό, να αποδοθούν ευθύνες και να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός πως ο Ξηρός είχε πάρει 7 άδειες σε διάστημα 18 μηνών.
 
Διαβάστε επίσης: Ο Ξηρός δεν είναι «μεμονωμένο περιστατικό»; της Κ. Παπαπαντολέων
 
Παράλληλα ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης αδειών. Επίσης, σχετικά με την κατασκευή φυλακής υψίστης ασφαλείας σε 100 ημέρες, σημείωσε πως δεν θα πρόκειται για μια καινούργια φυλακή αλλά θα για ήδη υπάρχουσα που θα εξοπλιστεί κατάλληλα. Ο Σίμος Κεδίκογλου πρόσθεσε πως ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι και το μπλοκάρισμα των κινητών τηλεφώνων.