Διευκρινίσεις σχετικά με τις επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Διευκρίνισε ότι το χρέος των νοικοκυριών δεν θα διαγραφεί αλλά θα παγώσει ενώ εξήγησε ότι η επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των υπολοίπων θα γίνει κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος.

Ads

 
Σε ό,τι αφορά το χρέος των νοικοκυριών στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα, ο κ. Κεδίκογλου εξήγησε ότι δεν θα σβηστεί, αλλά θα «παγώσει» για ένα  εύλογο μακρύ χρονικό διάστημα. Επιπλέον οικογένειες δεν θα πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης. Διευκρίνισε ακόμη ότι όποιος στο μέλλον θελήσει να κάνει διακανονισμό του χρέους του, αυτός θα γίνει με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους.
 
Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και οι άνεργοι του 2013
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν υποβάλλοντας μια σχετική υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. H κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων. Σε περίπτωση, όπως είπε, ψευδών δηλώσεων θα υπάρχουν συνέπειες. «Η ομπρέλα προστασίας θα καλύψει όσους πιστοποιηθούν. Δεν μπορούμε να δώσουμε δωρεάν ρεύμα παντού» υπογράμμισε.


 
Η επιβάρυνση στους λογαριασμούς
 
Κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος, θα επιβαρυνθεί κάθε πολίτης το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για εκείνους που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα
 
Αναφορικά με την επιβάρυνση που θα υπάρξει στους λογαριασμούς των υπόλοιπων καταναλωτών, ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι το κόστος θα ανέλθει κατά μέσο όρο από 0,5 έως 1 ευρώ ετησίως.


 
Η επιβάρυνση για κάθε πολίτη θα είναι ανάλογη της κατανάλωσης ρεύματος που κάνει, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το σύνολο είναι που πληρώνει όταν προσφέρουμε κάτι σε μια κοινωνική ομάδα».
 
Τόνισε επίσης ότι οι επασυνδέσεις ρεύματος αρχίζουν ήδη από σήμερα και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Απέρριψε, δε, τα περί 350.000 περιπτώσεων διακοπής ρεύματος, λέγοντας ότι στο 60% από αυτές τις περιπτώσεις το ρεύμα έχει επανασυνδεθεί – μετά από ρύθμιση οφειλών – σε διάστημα 2-3 ημερών.

Που θα απευθυνθούν οι δημότες Αθηνών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ

Στα επτά σημεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να προσέλθουν από την Πέμπτη έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Αθηναίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ.

Ads

Πρόκειται για πολίτες που είτε τους έχει κοπεί το ρεύμα είτε πρόκειται άμεσα να κοπεί λόγω αδυναμίας καταβολής του αντιτίμου του λογαριασμού.

Οι δημότες που από την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικο-προνιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στη ΔΕΗ προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται αποκλειστικά στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στο τηλέφωνο «1595».