«Κινούμαστε θεσμικώς άψογα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία σχολίασε ότι ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, διώχθηκε «άδικα και αντισυνταγματικά».
 

Ads

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Σ. Κεδίκογλου είπε πως «έχουμε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της» ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μετά από την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε ότι «υπήρξε μια έκπληξη» και ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά ενημέρωση.
 
Διαβάστε επίσης: Αναστάτωση και γκρίνια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις αποφυλακίσεις
 
Κληθείς να σχολιάσει τα περί δυσαρέσκειας του Μαξίμου για τη στάση των υπουργών Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ανέφερε: «Είναι από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση από κυβερνητική και πολιτική πλευρά».


 
Διεμήνυσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. «Υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε», υπογράμμισε.