«Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου, δεν μπορείς να τα κρατάς κλειστά» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς που ετοιμάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 11 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ποντάρει στην πολιτική αστάθεια και επισημαίνει πως περιμένει να επιδείξει υπευθυνότητα αποφεύγοντας «απειλές του τύπου “θα κάνω τη χώρα Κούγκι”»

Ads

Επιπλέον, μιλώντας στη Real News, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με την στάση του και τον τρόπο που πολιτεύεται ποντάρει στην πολιτική αστάθεια και την ακυβερνησία».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ξαναχρησιμοποιήσει το όπλο της πολιτικής επιστράτευσης, ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνει ότι σταθερός γνώμονας «είναι η προστασία της κοινωνίας και η τήρηση της νομιμότητας», προσθέτοντας ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης αποβλέπουν στο να αποφευχθούν νέες αναστατώσεις και αναταραχές, είτε στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, είτε σε άλλους τομείς του δημοσίου βίου».

«Περιμένουμε από τους συνδικαλιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επιδείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν απειλές του τύπου “θα κάνω τη χώρα Κούγκι”», τονίζει

Ads

Για το θέμα των πλειστηριασμών αναφέρει ότι ως τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει «την προστασία των αδυνάτων και δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές».

Όσο για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Ενόψει της διαπραγμάτευσης για το χρέος τον Οκτώβριο επισημαίνει την ανάγκη «να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας τηρώντας τις δεσμεύσεις μας και εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για πρωτογενές πλεόνασμα».