Ακραίες είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα λόγω της επέλασης του καύσωνα Κλέωνα, με την θερμοκρασία εδάφους να είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερη από τους 40 βαθμούς.

Ads

Κάτι τέτοιο γίνεται σαφές από τις θερμοκρασίες που κατέγραψε θερμικό drone πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας και πάνω από συγκεκριμένα ιστορικά μνημεία τη θερμότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού.

Με αυτό τον τρόπο, το Up Stories σε συνεργασία με τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την τεχνολογική υποστήριξη του Drone House κατέγραψε τη θερμότερη και αμετάβλητη (οι θερμοκρασίες παρέμειναν αμετάβλητες και κατά τις απογευματινές ώρες) ημέρα του φετινού καλοκαιριού και τα δεδομένα “κόβουν την ανάσα”.

 

https://youtu.be/PS4uG3ckbSo

 

Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα ήταν ο κυριολεκτικά “φλεγόμενος” αναβάτης δικύκλου στην Πλατεία Ομονοίας με το όχημα να παρουσιάζει θερμοκρασία 104 βαθμών Κελσίου, η μέση θερμοκρασία οδοστρώματος που παρέμεινε στους 60° κατά μέσο όρο για σχεδόν 8 ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και στο Ηρώδειο όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 74 βαθμούς.

Ads

 

Ακόμα, τα φυλάκια των τσολιάδων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής (14/07), κατέγραψαν θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου. Τέλος, η δίψα για πράσινο και συντριβάνια που παρουσιάζει η πόλη των Αθηνών καθώς όπου συναντήσαμε δέντρα, συντριβάνια και πισίνες δημιουργείτο μικροκλίμα 15 βαθμών Κελσίου χαμηλότερο από τη μέση θερμοκρασία της πόλης.