Απάντηση αναφορικά με τους ισχυρισμούς κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους και ο Νίκος Ανδρουλάκης) ότι η ίδια είναι μέλος σε διοικητικό συμβούλιο ενός fund έδωσε η Λούκα Κατσέλη.

Ads

Η πρώην υπουργός καλεί τη Χαριλάου Τρικούπη να ανακαλέσει, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο Κυριάκος Βελόπουλος πριν μερικούς μήνες.

«Επειδή σήμερα ακούστηκαν ξανά, από τα χείλη αυτή τη φορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και όχι του κ. Βελόπουλου, ανυπόστατα μυθεύματα για το πρόσωπό μου, αναρτώ εκ νέου την ανακοίνωση που είχα κάνει στις 17/12/2022. Ο κ Βελόπουλος ανακάλεσε τα λεγόμενά του στη Βουλή» σημειώνει σε ανάρτησή της και προσθέτει:

«Δεν είμαι ούτε μέτοχος ούτε μέλος ΔΣ κάποιας εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων, αλλά μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο και Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ δίνοντας μια μάχη για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών έργων μουσικής, μια μάχη εξίσου δύσκολη όπως αυτή που δώσαμε για την προστασία της πρώτης κατοικίας…».

Τι υποστήριξαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται πως σε πρωινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις αναφορικά με  την υπόθεση Μάντζου και ειδικότερα στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα, ανέφερε:

Ads

«Είναι ο ίδιος, ο οποίος έχει κοντά του την κυρία Κατσέλη, η οποία σήμερα μαθαίνουμε ότι είναι στο διοικητικό συμβούλιο ενός fund»

Από τη μεριά του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε:

«Έχουν να μας πουν τίποτα για την κ. Κατσέλη, η οποία βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο ενός fund στην Ελλάδα; Πριν από λίγο καιρό, ο κ.Τσίπρας μαζί με την κ. Κατσέλη παρουσίασαν σε εκδήλωση, τη θέση τους, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το ιδιωτικό χρέος. Σε μία συνέντευξή του, πρόσφατα, είχε πει ότι εάν σχημάτιζε κυβέρνηση θα της έδινε και Υπουργείο. Τι σημαίνει αυτό;

Σε ανάλογο μήκος κύματος και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, καθώς υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «η Λούκα Κατσέλη είναι στο διοικητικό συμβούλιο του μεγάλου fund».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση «για τα fake news του ΠΑΣΟΚ» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «μέσα στον πανικό του, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο στενοτερός του συνεργάτης εκπροσωπούσε fund, ο κ. Ανδρουλάκης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν φθηνούς αντιπερισπασμούς αναπαράγοντας ακόμη και fake news του κ. Βελόπουλου».

«Είπαν σήμερα ότι δήθεν η Λούκα Κατσέλη είναι μέλος στο Δ.Σ. fund. Τα ίδια είχε υποστηρίξει και ο κ. Βελόπουλος και αναγκάστηκε μάλιστα να ανακαλέσει στη Βουλή μετά από ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη τον Δεκέμβριο του 2022» τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Είναι δε τέτοια η εμπάθειά τους για όσα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης αρνήθηκαν την σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την Δεξιά, που επιτίθενται με ψέματα στην Λούκα Κατσέλη. Την πολιτικό, που συνέδεσε το όνομά της με την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον “νόμο Κατσέλη”, που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται καθημερινά ως “νόμο ΠΑΣΟΚ”.

Το γεγονός δε ότι τα fake news έσπευσε να τα αναπαράγει πρώτος ο βαθύς προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, δείχνει τις προτιμήσεις του καθενός. Τόσο “σκληρός” αντίπαλος για την Δεξιά είναι ο κ. Ανδρουλάκης».

Νέα ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Με την φράση «Κρείττον του λαλείν το σιγάν!», το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δίνοντας στη δημοσιότητα τη δήλωση της Λούκας Κατσέλη στις 20 Φεβρουαρίου του 2020, όπου επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο διοικητικό συμβούλιο του fund Pepper – Link Hellas Servicing.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τυπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η κ. Κατσέλη είχε δηλώσει:

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όνομά μου και η πολιτική μου διαδρομή έχει ταυτιστεί με τη διάσωση των σπιτιών χιλιάδων Ελλήνων και την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της ιδιωτικής υπερχρέωσης, που αποτελεί θηλιά στο λαιμό χιλιάδων νοικοκυριών, επιχειρήσεων αλλά και του ίδιου του τραπεζικού συστήματος.

Οι επιλογές που έκανα και κάνω, από διαφορετικές θέσεις ευθύνης, έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν συγκεκριμένες αρχές και στόχους:

  • Την προάσπιση της «οικονομικής δημοκρατίας», δηλαδή της δυνατότητας κάθε οφειλέτη, όσο αδύναμος κι αν είναι, να προασπίζεται ισότιμα με τον πιστωτή τα δικαιώματά του, μέσω αδιάβλητων διαδικασιών αντικειμενικής διαμεσολάβησης ή/και δικαστικής προσφυγής.
  • Την προάσπιση του κοινωνικού δικαιώματος στη στέγη, καθώς μια κοινωνία εξαθλιωμένων αστέγων αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας.
  • Την ανάγκη διασφάλισης της κεφαλαιακής επάρκειας και κερδοφορίας των Τραπεζών, καθώς η ευρωστία του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την επανεκκίνηση και αναδιάρθρωση της οικονομίας μας.

Σήμερα, μετά την μεταβίβαση ενός μεγάλου τμήματος (20 δισεκ.) μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις Τράπεζες σε Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΔΑΔ), η έκβαση της μάχης για την αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της υπερχρέωσης, με σεβασμό στα δικαιώματα οφειλετών και πιστωτών, εξαρτάται πλέον από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που θα διέπει όλες τις ΕΔΑΔ καθώς και τη λειτουργία της κάθε ΕΔΑΔ στην πράξη.

Επειδή αυτό που έχω μάθει στη ζωή μου είναι να αναμετριέμαι με τις δυσκολίες στην πράξη, γι’ αυτό και δέχτηκα την τιμητική πρόσκληση της Pepper – Link Hellas Servicing να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ως ανεξάρτητο μέλος.

Ερωτώ: υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος και ότι θα κάνω ό,τι περνάει από τη δύναμή μου να προασπίσω τις αρχές που προανέφερα;

Φιλικά,

Λούκα Τ. Κατσέλη».