Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με την ιδιότητα του νομικού, απέρριψε τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες των καναλιών είναι αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός, ενώ τόνισε παράλληλα πως «δεν υπερασπίζεστε ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη Δημοκρατία, αλλά τη διαπλοκή».

Ads

Παρουσιάζοντας το άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος σημείωσε πως μια απλή γραμματική ερμηνεία αρκεί, ενώ υπογράμμισε πως «τόσα χρόνια ανομία έδρεψαν τη διαπλοκή, αλλά περίμενα πειστικότερα νομικά επιχειρήματα από εσάς».

Σχετικά με τις κατηγορίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πως ο διαγωνισμός θα έπρεπε να διεξαχθεί από το ΕΣΡ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε: «Εσείς ματαιώσατε την δυνατότητα του ΕΣΡ να εκπληρώσει τον συνταγματικό του ρόλο. Και τίκτοντες και παρθενεύοντες;».

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ για να μπλοκάρει τον διαγωνισμό δεν συναίνεσε για τον σχηματισμό του ΕΣΡ. Για το ΕΣΡ απαιτούνται τα 4/5 στη Σύσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ωστόσο η ΝΔ, μετά από τρεις συνεδριάσεις, ξεκαθάρισε πως όποια κι αν είναι τα πρόσωπα δεν πρόκειται να συναινέσει, ώστε να μη προχωρήσει ο διαγωνισμός. «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο διαγωνισμός για τα κανάλια», είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.