Ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, τοποθετήθηκε στην συζήτηση της Βουλής για τα εξοπλιστικά, λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα παραμείνει στην εθνική γραμμή που χάραξε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

Ads

Ο κ. Κατρίνης, στην συνέχεια, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την οικονομική της πολιτική και την αντιμετώπιση της ακρίβειας όσο και για τις συμφωνίες στα εξοπλιστικά. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για κομματική εκμετάλλευση στην τελετή παραλαβής των Ραφάλ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στους αμυντικούς εξοπλισμούς χωρίς οφέλη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε θετικά το εξοπλιστικό νομοσχέδιο για τα Rafale.

Έπειτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έκανε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε ποτέ τα αμυντικά θέματα αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ψήφιζε πάντα τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, ενώ έκανε ιστορική αναδρομή λέγοντας ότι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου παρά τις μεγάλες τους διαφορές έβαλαν τη βάση της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ads

Επιπλέον, σημείωσε ότι το πάγιο δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, είναι η αναγνώριση από την Ελλάδα μόνο μίας διαφοράς με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δηλώσει στη Βουλή ότι το δόγμα αυτό παραμένει.

Τέλος, είπε ότι η Ελλάδα είναι ένας πιστός αλλά όχι δεδομένος σύμμαχος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί εκπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα με την αίτηση παραμονής της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο.