Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

Ads

«Με αίμα και ιδρώτα δένουμε τ’ ατσάλι, θα τους σταματήσουμε μ’ ενότητα και πάλη», «Στης COSCO την προβλήτα, στης ΛΑΡΚΟ το καμίνι, αυτή η πολιτική τα σπίτια μας τα κλείνει», ήταν μερικά από τα συνθήματα της διαδήλωσης.

Οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα που αναχώρησαν το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

Μαζί τους ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, αλλά και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς οι λιμενεργάτες της COSCO που βρίσκονται σε κινητοποίηση για την υπογραφή Σύμβασης, εργαζόμενοι από τα Πετρέλαια Καβάλας, τη Νηματουργία Βαρβαρέσου και η επιτροπή αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Ads

Με θερμό χειροκρότημα απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στην ανακοίνωση ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει εκπρόσωπος από το αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα.

«Ήρθαμε εδώ γιατί θέλουμε τη δουλειά μας, θέλουμε τα σπίτια μας, θέλουμε να ζήσουμε στα χωριά μας, θέλουμε να μεγαλώσουμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας. Και θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Παναγιώτης Πολίτης. Στην συνέχεια, ανέφερε πως «Δεσμεύτηκαν να μας καλέσουν σε εβδομαδιαία βάση για να μας πουν νέα. Προς το παρόν κρατάμε αυτό που μας έχουν πει, ότι θέλουν να μας απολύσουν όλους και να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ. Σε ερώτηση “διασφαλίζετε;” μας λένε “όχι δεν διασφαλίζουμε”».

Παράλληλα, προανήγγειλε δε το επόμενο βήμα τους την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, με την πραγματοποίηση πλατιάς σύσκεψης που έχει πάρει τα χαρακτηριστικά παλλαϊκού συλλαλητηρίου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας «εκεί που έχουμε τους περισσότερους νεκρούς», όπου θα αποφασιστούν η κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Φωτογραφίες από την Eurokinissi:

image

image

image

image

image