Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί ο Λάμπρος Φιλίππου, ο τέταρτος ηθοποιός ο οποίος καταγγέλλεται από τέσσερις γυναίκες για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ενώ τρεις ακόμη γυναίκες έχουν περιγράψει σε καταθέσεις τους, πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους από τον ίδιο.

Ads

Είχαν προηγηθεί, μέσω του δικηγόρου τους Πέτρου Πανταζή, αιτήματα των τεσσάρων γυναικών που τον έχουν μηνύσει, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για συνένωση των δικογραφιών που χειρίζονταν δύο διαφορετικοί εισαγγελείς και επίσπευση της έρευνα

Οι καταγγέλλουσες, έχουν ήδη καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, να καλεί τον ηθοποιό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στην αίτηση τους οι τέσσερις μηνύτριες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για υπόθεση η οποία είναι παγωμένη εδώ και δύο μήνες, παρότι η φύση της χρίζει κατεπείγουσα έρευνα, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι εγκυμονεί και ο κίνδυνος της παραγραφής καθώς ορισμένες από τις πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί το 2008.

Ads

Σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη με καριέρα στις ΗΠΑ, έχουν κατατεθεί συνολικά τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εκ των οποίων δυο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου από μια πολύ γνωστή ηθοποιό η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό και την αδελφή της. Σε αυτή οι δυο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το διάστημα 2008-2014 έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λάμπρο Φιλίππου, με την αδερφή της ηθοποιού να αναφέρει ότι εξαιτίας των όσων φέρεται να βίωνε τον χειμώνα του 2012 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να βουτήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Ακολούθησαν δυο ακόμη μηνύσεις από άλλες γυναίκες για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και του τετελεσμένου βιασμού, ενώ παράλληλα κατέθεσαν ως μάρτυρες τρεις ακόμη γυναίκες που εξιστόρησαν άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.