Καθησυχαστικές είναι για τους ανθρώπους των δημόσιων ΜΜΕ (ΕΡΤ και ΑΠΕ – ΜΠΕ) και συνολικά των Ανώνυμων Εταιριών του Δημοσίου, οι διευκρινίσεις για την πρόσφατη υπουργική απόφαση που μεταφέρει ΕΡΤ,  ΑΠΕ  και συνολικά 54 Α.Ε. του Δημοσίου, στην αρμοδιότητα του Τμήματος Γ΄της Διεύθυνσης Εταιριών του ΓΕΜΗ, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο από την ΠΟΣΠΕΡΤ έχοντας προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους εργαζόμενους, γύρω από τον έλεγχο της εταιρείας, σε μια εποχή πανδημίας κατά την οποία η νομοθέτηση με υπουργικές αποφάσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με ελλειπή ενημέρωση και χωρίς συζήτηση, έχει προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα για ζητήματα διαφάνειας σε σχέση με το δημόσιο, ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία. 

Ads

Σχετικά με την εν λόγω απόφαση, διευκρινίζεται πως πρόκειται για μια τυπική διαδικασία εναρμόνισης των ανώνυμων εταιριών του Δημοσίου 4548/2018 «Περί αναμόρφωσης του δικαίου των Ανωνύμων εταιρειών». Σύμφωνα με την απόφαση τα στοιχεία δημοσιότητας για ΔΕΚΟ και εταιρίες του δημοσίου, που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ (ισολογισμοί, αλλαγές καταστατικού, μετοχολόγια, αποφάσεις Γ.Σ.) στο εξής θα τις υποδέχεται η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης.