Αισιόδοξος για το ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο Grexit και για το ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της για το δανειακό της πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Working Group Τόμας Βίζερ. Εκτίμησε επίσης ότι μέχρι τότε υπάρχουν αποθέματα χρήματος. Ξεκινούν στο μεταξύ σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων των ευρωπαϊκών θεσμών με αυτό του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Ads

«Εκτιμούμε ότι υπάρχουν οπωσδήποτε ακόμη αποθέματα χρήματος για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, υπάρχουν αποθέματα στον προϋπολογισμό, υπάρχουν αποθέματα στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης κρατικών εταιρειών», ανέφερε ο Τόμας Βίζερ για την Ελλάδα, μιλώντας  στο αυστριακό κανάλι ORF.

Για το πόσο πιθανή είναι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Βίζερ είπε: «Νομίζω ότι μετά την έναρξη, εκ των πραγμάτων, των διαπραγματεύσεων σήμερα ότι, τις επόμενες εβδομάδες και επίσης τους επόμενους μήνες, μπορούμε σίγουρα να είμαστε σε θέση την ολοκληρώσουμε επιτυχώς».

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε πως η κατάσταση όσον αναφορά στις ελληνικές υποχρεώσεις θα είναι καλύτερη μετά το τέλος του καλοκαιριού. «Από τα μέσα Αυγούστου, η Ελλάδα δεν έχει εκ των πραγμάτων καμία υποχρέωση για πληρωμή τόκων για το υπόλοιπο της δεκαετίας, έτσι θα πρέπει να περάσει ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Αύγουστος και μετά η κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί», ανέφερε ο Αυστριακός αξιωματούχος.

Ads