«Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατο να μετρηθεί. Υπολογίζεται με έμμεσους τρόπους» τόνισε μιλώντας για την εξάπλωση του κοροναϊού στην ελληνική επικράτεια στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου, Άγγελος Χατζάκης, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή «έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος στη χώρα μας».

Ads

«Τα χθεσινά 21 κρούσματα είναι καθυστερημένες διαγνώσεις. Κι άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα. Άρα η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Δεν υπάρχει καμία ανάσχεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε  ότι το στοίχημα είναι το μέγεθος της συμμόρφωσης με τα μέτρα τα οποία έκρινε σωστά και πρόσθεσε ότι χρειάζεται πειθαρχία για να έχουμε αποτελεσματικότητα.

Επίσης, ο επιδημιολόγος εκτίμησε έχει η επιδημία έχει ημερομηνία λήξεως και μάλιστα σύντομα.

Ads

«Μέσα Μαϊου θα έχουν τελειώσει όλα» σημείωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι μιλά για μέσα Μαϊου, αφού «ενώ τα κρούσματα θα έχουν πέσει αισθητά θα υπάρχουν θάνατοι.» Ωστόσο, όπως είπε ο ιός «τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επανακάμψει» αλλά με μειωμένη ένταση.

«Ο κορωνοϊός έχει επιδημία λήξεως υποστήριξε και μάλιστα σύντομα. Η Κίνα τελείωσε καθώς και η Κορέα. Σε δύο μήνες έτρεξε η επιδημία στην Κίνα στην Κορέα 1.5 μήνα. Από εμπειρικά παραδείγματα βλέπουμε ότι αυτές οι επιδημίες έχουν ημερομηνία λήξεως» κατέληξε ο κ. Χατζάκης.