Δεκτή έκανε την πρόταση του εισαγγελέα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επιβάλλοντας  20ετή κάθειρξη στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση. Ο εισαγγελέας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τον πρώην υπουργό. Αντιθέτως, αθωώθηκαν οι δικηγόροι Σπύρος Χατζηνικολάου και Παντελής Ζαχαριάδης, για τους οποίους οι εισαγγελείς Γ. Αδειλίνη και Π. Παναγιωτόπουλος είχαν ζητήσει απαλλαγή λόγω αμφιβολιών.

Ads

 
Επίσης, αποφασίστηκε ποινή 12 ετών στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, και ποινή φυλάκισης 12 ετών στην κόρη του, Αρετή.
 
Διαβάστε για την απόφαση του δικαστηρίου και το κατηγορητήριο
 
Η ποινή για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Αστέριο Οικονομίδη, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γεώργιο Σαχπατζίδη και τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ αντιθέτως με αναστολή είναι οι ποινές για τους Νικόλαο Ζήγρα και Αρετή Τσοχατζοπούλου.
 
«Ζητώ συγνώμη από τον Ελληνικό και τον Κυπριακό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ευθύνης και όχι χαράς για ‘μενα. Από αύριο θα συνεχίσω ποιο δυνατός την προσπάθεια να επιστραφούν τα κλεμμένα στο ελληνικό δημόσιο», είπε ο Ν. Ζήγρας μετά την ανακοίνωση των ποινών. 

Αναλυτικά οι ποινές για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους:
 
– Στον Αστέριο Οικονομίδη 12 χρόνια
– Στην Ευφροσύνη Λαμπροπούλου 13 χρόνια
– Στον Νίκο Ζήγρα 6 χρόνια
– Στον Γιώργο Σαχπατζίδη 13 χρόνια
– Στον Γιάννη Σμπώκο 16 χρόνια
– Στη Μαρία-Ταλλίτα Τσεκούρα 10 χρόνια
– Στον Νίκο Γεωργουλάκη 10 χρόνια
– Στον Οράτιο Μελά 10 χρόνια
– Στον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη 10 χρόνια
– Στον Γιώργο Κωνσταντάτο 10 χρόνια
– Στον Παναγιώτη Σταμάτη 6 χρόνια
– Στην Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 χρόνια
– Στον Φώτη Αρβανίτη 6 χρόνια
– Στον Νίκο Καρατζά 6 χρόνια.