Μια ακόμη τραγική υπόθεση με καθαρίστρια που θυμίζει την περίπτωση της καθαρίστριας στο Βόλο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ads

Μια 50χρονη, μητέρα 13 παιδιών-εκ των οποίων τα πέντε ανήλικα, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών γιατί άλλαξε το έτος αποφοίτησής από το λύκειο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό, ώστε να πληροί τα κριτήρια της προκήρυξης για τη θέση βοηθού θαλάμου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων το 1981.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε το 2013 όταν και κινήθηκε η δίωξη της δημοσίας υπαλλήλου ενώ στις 5 Μαρτίου εκδικάζεται από το πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η έφεση που έχει υποβάλει.

Όπως καταγγέλλει η ίδια μιλώντας στο newsit.gr προέβη στην πράξη της πλαστογραφίας του απολυτήριου για να μπορέσει να ζήσει τα παιδιά της που τότε ήταν 10 και κυοφορούσε το ενδέκατο.

«Είναι ακόμη πιο τραγική η ιστορία της εντολέως μου. Γιατί εκτός των άλλων η πελάτισσα μου είναι μητέρα 13 τέκνων, από τα οποία τα πέντε είναι ακόμα ανήλικα, σε ένα χωριό του νομού Πρεβέζης 300 κατοίκων με ανύπαρκτες προϋποθέσεις για εξεύρεση εργασίας και με συνθήκες διαβίωσης που αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης», εξηγεί στο ethnos.gr ο δικηγόρος της, κ. Καραβίδας ο οποίος δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του από την απόφαση της έδρας να δικάσει την 50χρονη ερήμην της.

Σύμφωνα με το prevezatoday, η Δ.Κ. έκανε τη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ads

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση. Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και  δικάστηκε ερήμην.

Την υπόθεση στο εφετείο την έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της πόλης. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.