«Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία», δηλώνει η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Ads

Η Άννα Παπαρρούσου μίλησε στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση και ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στον θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία» σημείωσε. Πρόσθεσε δε, ότι στη χειρότερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με  μια περίπτωση κλοπής κι όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία. «Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε έναν χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε. 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του καταστηματάρχη είπε: «το συμβάν μας θλίβει όλους». «Η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία». Στη συνέχεια είπε: «Ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει». «Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη», δήλωσε, σημειώνοντας ότι «έχει ξαναυπάρξει θύμα κλοπής». «Είναι αντίθετο στη λογική να μπήκε μέσα για να προστατευτεί. Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί», υποστήριξε για τον Ζακ Κωστόπουλο. 

Σήμερα αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή ενώ οι αρχές αναζητούν τον δεύτερο άντρα που έχει καταγραφεί στο βίντεο να κλοτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο μαζί με τον καταστηματάρχη. Παράλληλα, η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο ένα μαχαίρι το οποίο εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του Ζακ Κωστόπουλου.

Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς ήταν δικαιολογημένες καθώς στα βίντεο καταγράφεται ένα χτύπημα στην πλάτη του 33χρονου και στη συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς. 

Ads