«Καθαρά», έδειξε η βαλλιστική εξέταση πως είναι, τα 3 πιστόλια, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα που διατηρούσαν τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στην Κυψέλη. Οι αστυνομικές αρχές περιμένουν τώρα το πράσινο φως από τις δικαστικές αρχές για την υποχρεωτική λήψη δείγματος γενετικού υλικού των κατηγορουμένων.

Ads

Τα πιστόλια, δύο Zastava των 9 χιλιοστών και ένα Browning διαμετρήματος 22 χιλιοστών, άγνωστης προέλευσης, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου.

Στο μεταξύ, σε νέα βαλλιστική εξέταση θα υποβληθούν τα δύο Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τα ίδια όπλα με τα οποία γίνονταν οι βολές στο αυτοσχέδιο πεδίο βολής σε ερημική περιοχή του Υμηττού, περίπου 20 χλμ από το Κορωπί.

Χθες, την οργάνωση « έδειξε» η βαλλιστική εξέταση, στα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας, πίσω από την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Νέα Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007, την επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε άνδρες των ΜΑΤ στο Γουδί στις 23 Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ έξω από παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού, στα Εξάρχεια, που σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2009 και κατά την οποία τραυματίστηκε ο αστυφύλακας Διαμαντής Ματζούνης.

Ads

Αναφορικά με το DNA, οι 6 κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί να δώσουν γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει σύγκριση του σύγκρισης με τα δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από τα διαμερίσματα και το αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση.