«Καθαρά» είναι τα όπλα που εντοπίστηκαν μετά από την νέα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Βόλο χθες, κατά την οποία έξι άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι έρευνες της αστυνομίας πάντως συνεχίζονται, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είχε ποτέ χρησιμοποιήσει όπλο σε κάποια επίθεση, αλλά μονάχα εκρηκτικά τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί. Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι έξι νέοι συλληφθέντες (συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 24 άτομα).

Ads

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για καίριο πλήγμα στη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρία άτομα, τα οποία καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Εις βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης
  • Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
  • Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως στο Χολαργό συνελήφθη ένα ακόμα άτομο για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και προσήχθη μία γυναίκα, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Επίσης από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου στη Ν.Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 0.38 special, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές Αστυνομίας, περούκες, φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας), ασύρματοι, χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου, σύμφωνα με τον Τύπο.

Ads

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι τα όπλα δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.